top of page

Etiopia, Koromi 250g

I Guji-regionen i Etiopia, der kaffetreene en gang utviklet seg, dyrker 27 bønder i Koromii Farmers Group kaffe med omhu og tradisjon. Dette unike mikroklimatet, med sine bratte fjellsider og rikelige nedbør, er perfekt for kaffekultivar. 


På høyder mellom 2000-2150 meter over havet kultiverer bøndene hovedsakelig JARC 74112-varianten, utviklet av Jimma Agricultural Research Center for å trives i Etiopias klima. Generasjon etter generasjon har disse bøndene vært kafféspesialister, med dyp kunnskap om hvordan man dyrker de beste bærene i takt med naturens rytmer. 


Tradisjonell dyrking.

Dyrkingsmetodene i Guji forblir i stor grad tradisjonelle, med kaffeplantene innvevd mellom andre matavlinger. Denne samplantingen maksimerer arealbruken og sørger for mat til familiene, i tillegg til å skape et naturlig økosystem. De fleste gårdene er også økologiske per definisjon. Bøndene bruker svært lite gjødsel eller sprøytemidler, og de aller fleste oppgaver utføres for hånd uten maskiner - selv under prosesseringen. Dette nære samspillet med naturen er nøkkelen til den eksepsjonelle smaken. 


Håndplukket og soltørket. 

Når høstingen nærmer seg, går familiene ut på de små gårdene og plukker hver eneste modne, røde bær for hånd med varsomhet. Bærene leveres så til den lokale vaskestasjon, hvor de sorteres for defekter før de legges ut på tørkerendene. Her, under den etiopiske solen, vendes bærene jevnlig i 2-3 uker til de når perfekt tørrhetsgrad. Naturens krefter, som sollys og vind, former smaken og aromaen i takt med bøndenes omhu og dyktighet. Etiopias kaffekultur. Det er nettopp denne balansen mellom tradisjon, naturlig dyrking og respekt for naturens krefter som gjør etiopisk kaffe så ettertraktet. Genetisk mangfold, prosesseringsmetoder og århundrelange tradisjoner smelter sammen til en unik smaksopplevelse i hver kopp. Så neste gang du nyter en slurk av den organiske Koromii Guji Natural-kaffen, kan du smake historien om mennesker som lever i harmoni med naturen - og naturens svar i form av en eksepsjonell og unik kaffesmak.Brenneprofil.

Hvor eik brukes til å maskere vin, er det slik med kaffe bare den brennes mørkere. Norwegian Light Roast er hyllest til kaffeprodusentene da den er transparent i sin smak.


Vår kaffe kan sammenlignes med vin. Derfor bruker vi veldig mye tid på å brenne, smake og cuppe kaffe slik at det blir optimalt hver gang.


Quality Control.

Hver uke kvalitetsikrer hver eneste batch og justerer kaffebrenningen etter vær og vind. Vi ønsker at hver kopp kaffe skal være en smaksopplevelse, og det sjekker vi ved å gå fra batch til batch og prøve å lære av hver eneste avvik vi oppdager.


Vårt kaffeabonnement.

Opplev kaffe med månedens roast fra Jacobsen og Svart.

Hver måned får du en liten smaks eksplosjon av tropiske toner og nordisk håndverk rett hjem.


Nyt en liten slurp av ekte håndverks kaffe fra Jacobsen og Svart.


Bestill ditt abonnement i dag!

For bedrifter, lag og foreninger.7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page