top of page

Kaffeplanten: Batian.

Opprinnelsesland

Kenya


Kaffeplanter i veksthus
bilde av batian nursery.

Genetisk stamtavle: 

Batian er en sammensatt sort, skapt ved å krysse SL28, SL34, Rume Sudan, N39 og K7.


Morfologiske egenskaper:

- Høy, dypt rotfestet kropp med en konisk til sylindrisk trefasong.

- Lange internoder på både hovedstammen og grenene sammenlignet med SL28.

- Produserer mange primære grener med moderat til tung sekundær forgrening.

- Moden kaffefrukt er større enn SL28-frukten, med en elliptisk form og dyp rød farge.

- Endospermen er grønn mens kuttet i midten er mest enkelt og rett.


Coffea arabica
Kaffeblader fra Batian

Sykdomsresistens: 

Batian-kaffe er motstandsdyktig mot Coffee berry Disease (CBD) og Coffee Leaf rust (CLR).


Avkastning: 

Batian-kaffeplanter har høy avkastning og produserer opptil 5 tonn ren kaffe per hektar.




Modning: 

Modningen av bærene skjer mye raskere enn tradisjonelle varianter.


Størrelse: 

Batian-kaffebønner er større enn andre kenyanske varianter.


Smaksprofil: 

Batian-kaffe har en fruktig smaksprofil, med noter av sitrus og solbær. Den har også blomster- og nøtteaktige undertoner, lys syrlighet og en fyldig kropp.


Høyde: 

Batian-kaffeplanter trives i høyder fra 1 900 til 2 300 meter.


Dyrking: 

Batian er en relativt ung variant i den kenyanske kaffescenen, men den har blitt populær på grunn av sine unike egenskaper og høykvalitetskopp.


Genetikk: 

Batian-kaffe er en sammensatt sort, skapt ved å krysse SL28, SL34, Rume Sudan, N39 og K7.




1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page