Jacobsen & Svart Kaffebrenneri

 

Kaffebrenneriet, Jacobsen & Svart

Bestillinger og ordre.

  • Send epost til ordre@jacobsensvart.no eller ring 902 44 226. For ytteligere spørsmål ring 908 26 046 (Tony Jacobsen).
  • Bestillingsliste sendes ut 1 gang hver uke og oppdateres kontinuerlig.
  • Vi har 250 gram og 1 kg poser brent til espresso og filter.
  • Bestillinger over 100 kg har 1 ukes leveringstid.

Brennedager

  • Faste brennedager er Mandager og Torsdager.
  • Alle bestillinger må være inne før kl 23:00 før brennedag.
  • Levering av varer er tirsdag, onsdag og fredag.
  • Utenbys, vi sender kaffe med Bring hvor produktene blir levert på døra

Hvem kan kjøpe kaffe?

Alle som er interessert i god kaffe kan handle kaffe av oss. Du kan enten avtale en cupping (kaffesmaking) eller stikke innom og opprette en firmakonto.

Kaffekurs

  1. Bedriftskurs. Fra Crop til Kopp. Her har din bedrift muligheten til å lære om kaffe som råvare, prosessering og foredling, ulike botaniske kvaliteter, brygging og kaffebrenning. Hele opplegget tar rundt 2 timer og er perfekt til sosiale lag. Vi vektlegger at dere skal få mest mulig hands-on erfaring.
  2. Espressokurs. Dette kurset tilpasses ulike serveringsteder. Vi gir deg gjerne opplæring der du er eller i vår kaffebar. Dette tilpasses etter behov. Vi er opptatt av at du skal lykkes, forstå og mestre det å lage en espresso og steame melk til tilsvarende drikker.

Kjøp av Kaffeutstyr

Vi anbefaler aldri produkter vi ikke har testet selv eller har dokumentasjon på. Vi forhører oss med Euorpean Coffee Brewing Centre hvis vi ikke vet noe om maskinene. Vi har også en del utstyr som Bunn traktere, La Marzocco Linea, Marco überboiler, La Marzocco Gs3, Mazzer Major og superjolly klare til bruk.Slik at du kan teste maskinene sammens med oss.

Vi kurser alle som ønsker å forhandle vårt produkt en enten i vår kaffebar eller på serveringstedet.

Konsultasjon

Vi hjelper alle nystartede og etablerte serveringsteder og kontorer med å komme i gang med et riktig serveringskonsept. Målet vårt er at du skal lykkes fordi det er eneste måten vi lykkes på.

Merker vi fører:

La Marzocco Espressomaskiner

Håndlaget i Firenze. En bransjestandard for baristaer som ønsker konsitent resultat og som krever at maskinene er optimal under høyt trykk. I vår kaffebar har vi La Marzocco Linea PB med integrerte vekter og en Mazzer Major med flate kniver for jevn ekstrasjon. Vi har nevnt til La Marzocco at vi savner en ekstern vekt hvor vi kan måle opp mengde espresso i bajonettene slik at vi har full kontroll under hele prosessen. Dette har vært etterspurt av flere i bransjen. Man kan også teste ut engrupps maskinen GS3 i samme lokalet.

Mazzer espressokverner

Mazzer leverer kaffekverner av koniske eller flate kniver. Koniske eller flate kniver har to ulike funksjonaliteter og egenskaper. Vi bistår deg gjerne med å finne den riktige til ditt serveringsted. Vi bruker Mazzer Major og Superjolly til vår kaffebar. Vi vil klargjøre EK43 med finere knivsett i løpet av 2016 slik at den også kan testes oppimot espressomaskinene.

Mahlkönig Kaffekverner

Mahlkönig er Tyske kvalitetskverner. De leverer et konsistent og godt resultat. Vi bruker Mahlkönig EK43 i håndbrygger baren og til trakteren. Vi har særdeles god erfaring med EK43. Først var jeg ikke helt overbevist inntil vi fikk cuppet brennedefekter oppimot EK43. Ekstrasjonen og klarheten denne kverna gir koppen er bemerkelsesverdig.

Marco vannsystemer

Marco har ulike vannløsninger for deg som ønsker en operativ håndbryggebar som er effektiv, ergonomisk og nogenlunde presis. Vi bruker Marco Ecosmart UC10 sammens med überfont. Vår preset er 95 grader celsius hvor vi bruker Hario V60 til håndbrygging.

Bunn kaffetraktere

Bunn er solide kaffetraktere som kan trakter fra 1 liter til 5 liter i en omgang. Sammens med en solid kaffekvern kan man få resultater som er oppimot håndbrygg og dette som et konsistent resultat. Vi bruker BUNN ICB til batchbrygg. Vi ferdigmåler alle prosjoner som skal brygges i løpet av dagen slik at det går hurtig og vi samtidig klarer å holde et jevnt resultat. Et brygg på trakter egner seg ikke å stå i mere enn 45 minutter.

Diedrich Kaffebrennere

Vi fører Diedrich kaffebrennere. Vi bruker dette sammens med Cropster roasting intelligence for å få et optimalt og konsistent resultat. Vi ønsker å være open source når det kommer til kaffebrenning og for faget sin del. Alle våre batcher brennes på en Diedrich IR-12 infrarød kaffebrenner, vi bruker noe av den reneste naturgassen som finnes på markedet og har et egendesiggnet pascalsett som måler trykk fra kaffebrenneren for å justere riktig luftmengde fra brenneren.

.