Jacobsen & Svart /// Kaffebar og KaffebrenneriDet handler om de små øyeblikkene.
Det å kunne puste og ta et avbrekk fra dagen.
Det handler om mennesker og det handler om en råvare som i utgangspunktet er et bær. Alt dette ønsker vi å perfeksjonere.
Det er det Jacobsen & Svart Kaffebrenneri handler om, egentlig.

Tony Jacobsen

 

Det å sette familienavnet sitt på et varemerke er sannelig ikke en enkel oppgave, det er nesten litt Japansk.

Jeg ser på det å være barista og kaffebrenner som en samfunnsoppgave. Vår jobb er ikke å redde liv, vår jobb er å gjøre dagen din litt bedre. Det er ikke viktig i seg selv, men det at du får en fin dag gir meg en god dag.

Jeg har brukt utallige timer og dedikert over 10 år til den svarte kaffen, derfor heter vi Jacobsen & Svart. Meg og kaffen.

Men det er ikke bare meg og kaffen, det er så utrolig mye mere enn det. Det handler om å respektere råvaren. De folka som faktisk har plukket og sortert for hånd hvert eneste kaffefrø. Foredlet det til perfeksjon. Vi brenner det så fint vi bare klarer for å få frem det beste i kaffen. Vi brygger det så godt vi bare kan, slik at du får litt energi. Men det er ikke bare kaffen som skal gi energi. Det er helheten.

Musikken, lokalet, folka, selskapet, åpenheten, ærligheten og kjærligheten. Det er vi og samspillet som skaper disse øyeblikkene sammens. Og det er nettopp derfor jeg har satt familienavnet mitt på kaffebrenneriet og kaffebaren Jacobsen & Svart.

Fordi sammens, så skaper vi fine øyeblikk.